امروز ساعت :

پرتال خیرین رفسنجان به منظور هماهنگی و یکپارچه سازی خیریه های رفسنجان راه اندازی شده است.آخرین فعالیت خیرین رفسنجان ، مدیریت مددجویان رفسنجان

پرتال خیرین رفسنجان به منظور هماهنگی و یکپارچه سازی خیریه های رفسنجان راه اندازی شده است.آخرین فعالیت خیرین رفسنجان ، مدیریت مددجویان رفسنجان
پرتال خیرین رفسنجان به منظور هماهنگی و یکپارچه سازی خیریه های رفسنجان راه اندازی شده است.آخرین فعالیت خیرین رفسنجان ، مدیریت مددجویان رفسنجان
download

دکتر عبدی عضو انجمن یاس در مصاحبه با هفته نامه استقامت مطرح کرد

سرطان شوخی بردار نیست!

برای راه اندازی کلینیک سیار تشخیص سرطان حمایت مردم را لازم داریم

معصومه قطب‌الدینی – انجمن یاس اکنون شاید مهمترین جایی باشد که بیماران سرطانی، بخصوص گروهی که نیازمند حمایت هستند به آن فکر می‌کنند. دکترعبدی دندان‌پزشک‌؛ متولد و ساکن کرمان اولین مدیرعامل این انجمن و تقریبا ۶ سال است از بدو تاسیس تا کنون ، این انجمن را همراهی می‌کند. دکتر عبدی در مطب خود ما را برای انجام مصاحبه پذیرفت تا ابتدا یک مطلب مهم را با مردم خیر در میان بگذارد و بعد از مسائل و قابلیت‌های انجمن یاس که اینک از انجمن‌های فعال در حوزه سرطان در سطح کشور است برای ما توضیح بیشتری بدهد.

او ابتدا در باره‌ی انگیزه‌اش از حضور در انجمن گفت: دلمان برای بیماران سرطانی کرمان می‌سوزد که در این کار وارد شده‌ایم؛ با خدا معامله کرده‌ایم و بیشترین زمان را اعضا در این انجمن سپری می‌کنند.

وی با اشاره به توانایی مقامات برای کاهش آلام بیماران یک راست رفت سر اصل مطلب و افزود: از استاندار درخواست عاجزانه‌ دارم تا با فوریت، کمیته مبارزه با سرطان را مشتمل برنماینده‌های اداره جهاد کشاورزی، صنایع و … و افراد متمول را تشکیل دهد تا با همراهی نیروی قوی که در انجمن یاس وجود دارد، بتوان پیشگیری‌های لازم را جهت کنترل و کاهش ابتلا به سرطان انجام داد؛ آن هم در استانی که ۴ نوع سرطان در آن در اولویت قرار دارد.

دکتر عبدی گفت: شرکت پیشرو طب کریمان در حال سرمایه‌گذاری در زمینه‌ی درمان سرطان است که انجمن یاس وارد این عرصه از سرمایه‌گذاری شده است. گرچه سرمایه‌ی چندانی ندارد، اما هدف این است تا سرمایه‌ی خیرین را به سمت سرمایه‌گذاری در این زمینه سوق دهیم؛ و اولین برد را در خرید دستگاه رادیوتراپی انشاءالله داشته باشیم.

این عضو انجمن یاس افزود: در زمینه‌ی رادیوتراپی این توضیح را بدهم که، درمان سرطان سه بخش است که یک بخش آن به وسیله‌ی رادیوتراپی انجام می‌شود. این دستگاه‌ به وسیله‌ی انرژی هسته‌ای با امواج خود، موج‌هایی را می‌فرستد و باعث منهدم شدن سلول سرطانی می‌شود و با دو بخش دیگر، درمان کامل می‌‌شود.

دکتر عبدی خاطرنشان کرد: رادیوتراپی در برخی موارد روش درمانی بسیار خوبی است و دستگاه‌های رادیوتراپی پیشرفته، توانایی این را دارند که سلول سرطانی را از بین ببرند و خوشبختانه به این استان (به دلیل آمار بالای سرطان)، برای اولین بار در ایران، پیشنهاد راه اندازی کلینیک سیار تشخیص سرطان داده شده است .

وی در رابطه با این کلینیک سیار توضیح داد: این کلینیک، در واقع کانتینری است که عقب ماشین بسته می‌شود و کل پکیج)بسته) آن با هم از یک شرکت آمریکایی وارد می‌شود، که با برداشتن تحریم‌ها، تمام مطالعات در این راستا انجام شده است.

دکتر عبدی در ادامه خاطرنشان کرد: آرزویم این است که در محرم امسال این مصاحبه در قالب شاید یک روضه بر دل مردم دیار کریمان اثرگذار باشد؛ اگر بر دل کسی اثر کرد چراغ ما را روشن کند و روز اربعین امسال حداقل یک میلیارد و دویست میلیون تومان از مردم کرمان کمک بگیریم؛ تا بتوانیم این کلینیک سیار را به کرمان وارد کنیم .

دکترعبدی اظهار کرد: اگر هر فرد کرمانی ۱۰ هزار تومان کمک کند، حدودا نزدیک به بیست میلیارد تومان می‌شود سرمایه گذاری کرد و می‌توان این کلینیک را در استان راه اندازی کرد. وی در رابطه با خرید دستگاه رادیوتراپی می‌گوید: این دستگاه برای تشخیص زودرس و درمان است و کلینیک سیار، سنگی بزرگ نیست و می‌توان به آن با نام امام حسین(ع) تا پایان این ماه دسترسی پیدا کرد.

وی اضافه کرد: هرچه سریع‌تر برای خرید دستگاه رادیوتراپی به پول نیاز داریم؛ آن هم در استانی که عالمان علم سرطان را دارد و با وجودی که دستشان خالی است، اما مغزشان در زمینه‌ی علم و آگاهی پر است و جایگاه علمی بسیار بالایی دارد و همه در این زمینه‌ صاحب اندیشه و نظر هستند و با بینش و دانش به این عرصه پا گذاشته‌اند

دکتر عبدی گفت: از جناب آقای سیدیحیی جعفری امام جمعه محترم استان می‌خواهم وارد قضیه شوند و مردم را به سمت سرمایه گذاری و خرید کلنیک سیار هدایت کنند و این مهم را به مردم تاکید نمایند.

وی کلینیک سیار را ماشینی تعریف کرد که در آن، دستگاه‌های تشخیصی شامل یک دستگاه سی تی اسکن و سونوگرافی و ماموگرافی قرار دارد و از طریق ماهواره با چین و آمریکا و تهران لینک است؛ و متخصص را با ماشین به محدوده‌ی مورد نظر می‌برد و در اداره یا مدرسه یا … کار خود را انجام می‌دهد.

دکتر عبدی با بیان این‌که کرمان در ۴ سرطان حنجره، ریه، کبد و مثانه، رتبه‌ی اول را در ایران دارد تاکید کرد: متاسفانه رشد سالانه‌ی سرطان در کرمان ۲/۱۱ درصد می‌باشد که رقم بالایی است .

وی البته این را هم اضافه کرد: بچه‌هایی در کرمان در منطقه‌ی جنوب داریم که دارای ۲ سرطان هستند و این در دنیا قابل گزارش است؛ علاوه برآن سرطان پستان نیز به سن ۲۵ تا ۳۵ سال رسیده که این یک فاجعه است .

این عضو انجمن یاس همچنین با اشاره به این‌که سرطان به نوعی در وجود همه‌ی خانواده‌ها کمین کرده است افزود: ما نمی‌خواهیم تشویشی در اذهان عمومی ایجاد کنیم، اما باید آگاه باشیم و این‌ها چیزی است که آمار و تحقیقات و پژوهش‌ها به ما می‌گوید و ما متاسفانه برای این امر تدابیری نیاندیشیده‌ایم.

وی ابراز کرد: سرطان جدی جدی جان ما را می‌گیرد؛ اما ما آن را شوخی گرفته‌ایم و تا یک سیل‌بند ایجاد نکنیم، نمی‌توانیم در مقابل این سیل دوام بیاوریم.

این عضو فعال انجمن در ادامه گفت: ظرف این ۶ سال خداوند ما را کمک کرده است. انجمن روزانه حداقل ۳۰ تا ۳۵ نفر بیمار سرطانی را غذا می‌دهد؛ چنان‌که در دو سال گذشته ۷۵ هزار وعده غذا بین بیماران مستمند سرطانی کمک کرده و مهمانسرایی نیز برای آن‌ها در نظر گرفته است. تفاوت نمی‌کند که این بیمار، از کرمان باشد یا از شهرستان‌های اطراف و استان‌های همجوار مثل هرمزگان و سیستان و بلوچستان؛ در هرحال، هزینه‌ی رفت و آمد این عزیزان را انجمن با کمک خیرین بر عهده گرفته است، و به آن‌ها سرویس می‌دهد.

وی با بیان این‌که هر ساله برای بچه‌های سرطانی، جشن‌های مختلف از جمله جشن تولد، تحصیلی و یلدا گرفته می‌شود خاطر نشان کرد: این جشن‌ها به نوعی جزو پروسه‌ی درمان محسوب می‌شوند و گروه‌های شادی آفرین که ما بین بچه‌های سرطانی داریم، امید را در این بچه‌ها به وجود می‌آورند.

وی با بیان این‌که اگر تغذیه درست و درمان به موقع و مناسب باشد گفت: سرطان در کودکان، بالای ۸۰ تا ۹۰ درصد، قابل درمان است.

دکترعبدی با اشاره به این‌که کرمان قطب کشاورزی ایران است گفت: متاسفانه سطح زیر کشت برخی محصولات کشاورزی ما با بی‌درایتی و بی‌مسئولیتی کشاورزان یا مسوولان به صورت افراطی توسعه پیدا کرده و رعایت نکردن بسیاری از موارد باعث به وجود آمدن مشکلات بسیاری گردیده است.

وی با تاکید بر این امر که چرا نباید در کرمان یک پژوهشکده یا دانشگاه پسته داشته باشیم افزود: متاسفانه در کرمان یک کارخانه تولید سم یا تولید کود و یا بسته بندی پسته با وجود این همه سطح زیر کشت نداشته‌ و حتی دنبالش نیز نبوده‌ایم .

دکترعبدی آلودگی‌ها را ناشی از مصرف بی‌رویه‌ی سم و کود دانست و گفت: سم‌های بی‌کیفیت و نابه جایی که از چین وارد شده و به صورت فله‌ای و بی‌هیچ سیستم نظارتی، به دست کشاورز می‌سپارند و این یکی از افزایش سرطان در کرمان است.

دکترعبدی البته روی این نکته هم تاکید کرد که سرطان به شرط تشخیص زودرس قابل درمان است و هزینه‌ی کمتری دارد و تنها با کمک یک پزشک عمومی یا کارشناس و انجام یک سونوگرافی داخل شکم؛ مشخص می‌کند که ابتلا به سرطان بالاست یا خیر؟

وی با بیان این‌که انجمن یاس یک انجمن غیردولتی، غیرانتفاعی و غیرسیاسی است، اما مورد حمایت و همکاری دستگاه‌های دولتی بوده و هست و دانشگاه علوم پزشکی در این امر بسیار یاری کننده است و بروکراسی اداری نیز از پیش پای ما برداشته شده است و همگی برای کاهش میزان سرطان و پیشگیری و تغذیه درست و فرهنگ سازی، تمام تلاش خود را انجام می‌دهند.

دکترعبدی یکی از بهترین راه‌ها را در جامعه برای کاهش میزان سرطان  پیشگیری و تغذیه‌ی درست و فرهنگ سازی عنوان کرد و گفت: باید بچه‌ها را از کودکستان آموزش داد و از همین ابتدا کمترین کاری که می‌توانیم انجام دهیم مصرف کاغذهای المینیومی و ظروف یک بار مصرف و پلاستیک را پایین بیاوریم؛ مصرف فست فود را کاهش دهیم و غذای بچه‌ها را در لفاف غیر پلاستیک بگذاریم و همراهشان کنیم.


کد را وارد کنید

پرتال جامع خیریه های شهرستان رفسنجان

کلیه مطالب و موارد ذکر شده در پرتال بمنظور حمایت و کمک به مددجویان می باشد.

Web Analytics